Thursday, December 1, 2011

Guna simen besarkan punggung

Sumber: Kosmo

MIAMI, Amerika Syarikat (AS) - Beberapa mangsa mula muncul bagi membantu polis untuk mengumpulkan bukti tentang perbuatan seorang lelaki yang menyamar sebagai pakar bedah plastik di negeri Florida.


Polis berkata, pakar bedah plastik itu, Oneal Ron Morris membahayakan keselamatan pelanggannya kerana menyuntik campuran simen, bahan kimia aerosol dan gam untuk membesarkan punggung dan bibir mereka.

"Kami menerima panggilan daripada beberapa mangsa dengan kebanyakan mereka ialah mak nyah, tetapi setakat ini terdapat dua kes yang disahkan," kata jurucakap polis Miami, William Bamford pada Selasa lalu.

Menurutnya, selepas polis melakukan siasatan, Morris dan pembantunya, Corey Alexander Eubank ditangkap pada minggu lalu kerana menjadi pengamal perubatan tanpa lesen dan menyebabkan kecederaan sebelum kedua-duanya dibebaskan dengan ikat jamin.

Morris yang merupakan seorang mak nyah turut menyuntik dirinya dengan bahan beracun tersebut. - AFP

China larang siar iklan semasa drama

Kalaulah semua stesen TV di Malaysia ni dikenakan peraturan yang sama...

Sumber: Sinar Harian

BEIJING - Badan pemerhati atasan penyiaran China telah mengeluarkan larangan untuk menyiarkan iklan semasa tayangan drama terhadap semua
stesen televisyen di negara itu.

Kenyataan dalam laman sesawang Pentadbiran Televisyen, Radio dan Filem Negeri (SARFT) menyebut larangan tersebut akan berkuat kuasa pada 1 Januari depan dan semua stesen perlu menyusun semula program serta menghentikan selingan penyiaran iklan komersial.

“Jika mana-mana stesen televisyen gagal mematuhi larangan ini, mereka akan dikenakan hukuman lebih tegas,” menurut SARFT lagi.

Saturday, July 2, 2011

RM15 RULES-Apa yang saya boleh buat jika dibayar Rm15!

Apa yang boleh kita Jual atau beli dengan RM15??.Peluang buat duit melalui Jual atau beli  dengan bayaran RM15.Servis yang ditawarkan melalui Malaysiarr.com dipanggil "Migs". Migs ini ditawarkan pada harga tetap RM15. Pendaftaran adalah percuma. Hanya pengguna yang berdaftar boleh menjalankan urusan jual beli melui website ini..sebenarnya Malaysiarr.com ni adalah sama sahaja seperti website Fiverr.com apa yang bezanya malaysiarr.com adalah baru untuk pengguna rakyat Malaysia jer..

malaysiarr.com

Sunday, June 26, 2011

20 RIBU DALAM 20 HARI?

20 RIBU DALAM 20 HARI??? WOW!!!
boleh percaya ker? ada ker kerja yang boleh buat duit cepat macam ni??
baca dan renungkanlah..

Belek sini

Mungkin ada telah mendengar akan produk launch terbaru ini yang tengah meletup sekarang ini di pasaran, dan rata rata mungkin anda ingin tahu sebenarnya apa program ini..
ni bukan nak iklan..cuma bila terbelek website ni, rasa macam tertarik juga dengan tajuk utamanya dan kisah hidup tuannya..
Sekiranya anda telah lama didalam bisnes “perniagaan internet”, mungkin anda pernah terdengar kisah mengenai Suthan.

Orangnya low profile, tetapi dia merupakan tuanpunya beberapa produk unik dan popular di pasaran antarabangsa seperti NicheProphecy, IMSutra, YourSimplyStupid (dan banyak lagi!) dan mempunyai network dengan ramai otai otai high profil internet marketer dari US dan UK.

Tetapi, yang paling menarik ialah latar belakang orangnya sendiri.

Untuk anda yang ingin tahu, Suthan baru berusia 24 tahun. Tahap pendidikan dia pun sekadar SPM sahaja, tak pernah pergi university pun. Dia pun dulu bukan kaya pun; sampai pernah bekerja cuci windscreen dan polish tayar di kedai minyak Projet untuk menyara hidup.

Jadi macam mana “tukang polish tayar kereta” ini berubah menjadi “sukses internet” ?

Kalau nak tahu kisahnya, bolehla ke sini 20ribu20hari dan baca la sendiri cerita saudara Suthan ni dari laman webnya.









Dia pertama kali menceburi perniagaan internet dengan blogging seperti orang lain. Tetapi, sukses pertama En Suthan ialah apabila dia menjual produk “rahsia membuat laying layang” dipasaran antarabangsa. Untung sukses pertama dia bukan banyak pun, dalam USD32 sahaja, tetapi ini telah menyemarakkan semangat Suthan untuk terus menceburi bidang ini.

Lima tahun berniaga, kini saudara Suthan merupakan salah satu internet marketer tersohor yang terkenal di pasaran antarabangsa . Harga produknya kini mencecah ribuan ringgit, dan dia telah “personal coach” beribu ribu orang dari seluruh duni untuk menjadi sukses IM .

Semalam, saya terdengar akan Program ulung Bahasa Melayu yang dilancarkan oleh Suthan M, dan saya excited nak memberitahu anda mengenai program baru ini yang diberi nama “RM20,000 Dalam 20 Hari”.

Click sini tengok la sendiri

Program ini berbentuk “daily step by step blueprint” dimana Suthan M akan membimbing anda dengan memberikan anda coaching setiap hari selama 20 hari dalam apa yang perlu anda buat untuk menjana RM20,000 dalam 20 hari. Dia menggunakan kaedah “produk launch + infoproduk marketing” dalam sistem RM20,000 dalam 20 hari ini.


Program ini sesuai jika anda:
1.Ingin membuat program internet sebenar secara halal dan betul dari segi undang undang
2.Jika anda tidak pernah membuat perniagaan infoproduk dan ingin menceburi perniagaan yang begitu lukratif ini
3.Ingin mendapatkan “rahsia sebenar” produk launch dan menggunakan idea yang sama untuk perniagaan anda.
4.Nak mendapatkan bombing professional dari internet marketer yang tersohor untuk “reverse engineer” sukses kejayaannya.
Program RM20,000 Dalam 20 merupakan satu peluang bagaimana anda boleh menceburi bidang perniaagan internet dengan nasihat dan tips dari orang professional seperti saudara Suthan.

Tetapi, jangan beli jika anda tidak ingin “take action” dengan ilmu yang diberi oleh Suthan ini.

Ini bukan program “fast cash”, ataupun “duit cepat”, tetapi cara perniagaan online yang mantap dan evergreen.

Anda perlu TAKE ACTION dan “put effort” sekiranya anda ingin berjaya. Itu hikmahnya..

Rahsia RM20,000 Dalam 20 hari kini telah terbongkar ; Persoalannya, siapa yang akan menjadi jutawan internet menggunakan method ini? mungkin saya? atau Mungkinkah ANDA orangnya?
http://www.20ribu20hari.com

Sunday, June 12, 2011

Kisah Baru

dah dekat dua bulan dah tidak berkesempatan nak update blog..bukan apa kalau dah takder mood, memang malas betul la rasanya..sibuk dengan kerja lagi,asyik kerja..cuti pon jarang-jarang. nak bawa anak pegi jalan-jalan pon susah. Ari ni tiba-tiba pulak rasa nak update, sebelum ni pun buka juga,tapi sekadar buka jer la..ada gak pelawat rupanya..terima kasihla.

gambar senyum

Free Backlink
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More