Friday, March 18, 2011

Jutawan Gila Pecah Lamborghini Sendiri

Kalau dah kaya, macam-macam perkara gila yang boleh dibuat.Contohnya Seorang ahli perniagaan China mengupah sekumpulan lelaki dari Shandong untuk merosakkan kereta Lamborghini Gallardo miliknya yang berharga AS$804,301 (RM2.45 juta) dengan menggunakan tukul di Qingdao kelmarin.
kereta mewah pecah


Sapa yang rasa kepalanya dah tak betul bolehlah meniru aksi ini.Kalau kita la, kalau kereta kena calar sikit pun kecoh bagai nak rak, inikan pula siap upah tolong kemekkan kereta harga berjuta.Tetapi mengikut sumber, jutawan tersebut sebenarnya bengang dengan pihak perkhidmatan servis pengedar kereta terbabit yang gagal menyelesaikan pelbagai kerosakan yang dialami Lamborghini miliknya.Jadi bila dah bengang kereta asyik rosak, beliau merosakkan kereta itu pada Hari Hak-Hak Pengguna Sedunia.

Thursday, March 17, 2011

Harga Spare Part Kereta Akan Murah??Agak-agak korang la harga sparepart kereta selepas ni akan murah tak? terutama kereta buatan jepun,lebih-lebih lagi sapa-sapa yang nakkan sparepart model Nissan bolehlah booking awal-awal. Gambar yang di atas menunjukkan keadaan kereta Nissan dan Infiniti yang sedia nak di hantar untuk jualan telah disapu bersih oleh tsunami yang lalu melibatkan 1,300 unit model Infiniti dan 2300 model Nissan.Kereta-kereta ini dah nampak macam mainan. Kilang ini terletak di Tochigi Prefecture, Utsunomiya.

Wednesday, March 16, 2011

Karikatur Ultraman Bharian dikecam

Pelik dengan sesetengah pihak di Malaysia kita.Semasa kita patut bersimpati dengan bencana yang menimpa,sesetengah pihak menganggap kejadian Tsunami yang berlaku di Jepun sebagai lawak jenaka.Terbaru Bharian menyiarkan Karikatur yang tidak patut sama sekali disiarkan pada waktu ini Kalau diikutkan hati mau tergelak juga tengok Ultraman pun lari selamatkan diri semasa tsunami tempoh ari. Bharian menyiarkan karikatur yang seolah mempersendakan tsunami yang baru berlaku di Jepun, bagaimana pun telah meminta maaf diatas penyiaran karikatur tersebut.

Monday, March 14, 2011

Jepun mungkin sudah tidak selamat

Pihak berkuasa Jepun melaporkan, kadar radiasi didapati telah melepasi had yang dibenarkan di loji Fukushima Daiichi 1, 240 kilometer dari utara Tokyo kesan daripada gempa bumi yang berlaku pada Jumaat lalu.

Menurut beberapa pegawai, penemuan tersebut sekali gus meningkatkan kebimbangan akan berlaku kebocoran radiasi dan kemungkinan berlaku kecairan teras loji nuklear.
Agensi Nuklear Jepun melaporkan bahawa bilangan orang yang terdedah akibat radiasi itu mungkin meningkat kepada 160 orang.


Beberapa pakar dalam satu sidang media meramalkan tanpa mengira kesan krisis reaktor nombor 1 di loji nuklear Fukushima, 240 kilometer di utara Tokyo yang rosak, kemalangan terbabit sudah pun dengan serius menjejaskan kebangkitan industri jana kuasa nuklear. Gempa bumi magnitud 8.9 melanda Jepun Jumaat lalu menimbulkan kecemasan pada loji terbabit yang meletup kelmarin sehingga memaksa perpindahan di kawasan sekitar.

Pekerja cuba menggunakan air laut untuk menyejukkan reaktor dalam usaha untuk menghalang bencana radioaktif selepas gempa merosakkan sistem penyejukan loji terbabit.

sumber: Bharian dan Kosmo

Free Backlink
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More