Thursday, December 1, 2011

Guna simen besarkan punggung

Sumber: Kosmo

MIAMI, Amerika Syarikat (AS) - Beberapa mangsa mula muncul bagi membantu polis untuk mengumpulkan bukti tentang perbuatan seorang lelaki yang menyamar sebagai pakar bedah plastik di negeri Florida.


Polis berkata, pakar bedah plastik itu, Oneal Ron Morris membahayakan keselamatan pelanggannya kerana menyuntik campuran simen, bahan kimia aerosol dan gam untuk membesarkan punggung dan bibir mereka.

"Kami menerima panggilan daripada beberapa mangsa dengan kebanyakan mereka ialah mak nyah, tetapi setakat ini terdapat dua kes yang disahkan," kata jurucakap polis Miami, William Bamford pada Selasa lalu.

Menurutnya, selepas polis melakukan siasatan, Morris dan pembantunya, Corey Alexander Eubank ditangkap pada minggu lalu kerana menjadi pengamal perubatan tanpa lesen dan menyebabkan kecederaan sebelum kedua-duanya dibebaskan dengan ikat jamin.

Morris yang merupakan seorang mak nyah turut menyuntik dirinya dengan bahan beracun tersebut. - AFP

China larang siar iklan semasa drama

Kalaulah semua stesen TV di Malaysia ni dikenakan peraturan yang sama...

Sumber: Sinar Harian

BEIJING - Badan pemerhati atasan penyiaran China telah mengeluarkan larangan untuk menyiarkan iklan semasa tayangan drama terhadap semua
stesen televisyen di negara itu.

Kenyataan dalam laman sesawang Pentadbiran Televisyen, Radio dan Filem Negeri (SARFT) menyebut larangan tersebut akan berkuat kuasa pada 1 Januari depan dan semua stesen perlu menyusun semula program serta menghentikan selingan penyiaran iklan komersial.

“Jika mana-mana stesen televisyen gagal mematuhi larangan ini, mereka akan dikenakan hukuman lebih tegas,” menurut SARFT lagi.

Free Backlink
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More